Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Κερνάω αγάπη!


 Ό,τι αγαπώ γεννιέται αδιάκοπα!
 Ό,τι αγαπώ βρίσκεται στην αρχή του πάντα!
 (Ο.Ελύτης) 
 Έτσι για  να μη  ξεχνιόμαστε!
 Έτσι για  να  ζωηρεύουμε!
 Έτσι για  να μεταδίδουμε αγάπη!
 Αγαπημένα μου φιλαράκια,συμμετέχω κι εγώ στο νέο άθλημα που λέγεται  "Αθηναικός    πανζουρλισμός", ελπίζω και εύχομαι  να μην τερματίσω πρώτη!
Με αγάπη σας χαμογελοχαιρετώ!
 

Αυτομαζεύομαι...

Αυτομαζεύομαι...

Καλώς τα φιλαράκια μου!
Το 2013, σας υποδέχομαι με τη ζωγραφιά μου,που πολλά θέλει να μου πεί...

 Το πρώτο και το κυριότερο είναι ότι γιορτάζω το αυτομάζεμά μου!
 Αυτομαζέυομαι…
 Ναι, όπως το ακούτε!  
 Μάζεψα όλη μου τη δύναμη!
 Μάζεψα την υπομονή που δεν είχα ποτέ! 
 Μάζεψα ελεύθερο χρόνο που πάλι δεν είχα ποτέ στο παρελθόν!
 Μάζεψα τα χρονάκια μου, που πάλι τόσα πολλά δεν είχα ποτέ!
 Μάζεψα τα μυαλά μου, και μπήκα σε πρόγραμμα! 
 Βρήκα λοιπόν τον Ιανουάριο, και του φορτώνω ό,τι ξεφορτώνομαι! 
 Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
  •  Διακοπή καπνίσματος! ( τραβάω ζόρι μεγάλο)
  •  Περπάτημα 1 ώρα την ημέρα,(η χοληστερινούλα κτύπησε 230 και ο γιατρός με κυνηγάει με χάπια που αρνούμαι πεισματικά να πάρω)
  •  Διατροφή τύπου βοσκάω (για να μην πάρω κιλά)
  • Μπόλικη δόση ψυχραιμίας για να αντιμετωπίσω τη νέα περικοπή της σύνταξής μου! 
Εγκαταλείπω τις παλιές κακιές συνήθειες και αλλάζω προσανατολισμό!
Το δηλώνω μπας και το σώσω...Θα δείξει...
Ευχηθείτε μου να τα καταφέρω και εγώ σας εύχομαι να με  αντέξετε γιατί τα νευράκια μου,είναι πολύ πιθανόν να φτάσουν  στο κατακόκκινο!
Σας στέλνω πολλά γλυκά φιλιά και σας εύχομαι να περνάτε πολύ πολύ καλά! 

  
 

Λόγια καρδιάς, τίτλος αδιάφορος, essence από συναισθήματα και μια δόση ονείρου!


Λόγια καρδιάς, τίτλος αδιάφορος, essence από συναισθήματα και μια δόση ονείρου!


 
 
 
 
 
 
4 Votes

Απόψε οι φίλοι μου είναι έξω, μα εμένα με πήρε η ώρα με δουλειές. Καθώς οι στιγμές πλήθαιναν σε ένα παζάρι με τον χρόνο, ένιωσα το χέρι της μοναξιάς να με χτυπά στην πλάτη για να με ειδοποιήσει πως ήρθε να με δει. Άφησα ένα μειδίαμα να της απαντήσει αντί για μένα. Δεν ξέρω γιατί δεν έχει καταλάβει πως από καιρό, έχει πάψει να έχει επιρροή επάνω μου. Τέλος πάντων, θα την αφήσω στους σκοπούς της και θα συνεχίσω με τους δικούς μου.
Μια φίλη μου, παλιά και γνώριμη είναι εδώ για να μου κρατήσει απόψε συντροφιά με τους ήχους, τις διαθέσεις της, την ένταση της, τον αυθορμητισμό της. Η βροχή! Η αγαπημένη μου βροχή. Με τις στάλες της να με ταξιδεύουν, τις αστραπές να με αποσπούν, τις βροντές να με ταρακουνούν από σκέψεις ανόητες και κανένα μπουμπουνητό που και που για να γελά μαζί μου, μιας και ξέρει πως φοβάμαι. Χαζεύω έξω από το παράθυρο προσπαθώντας να σκεφτώ κάποιες πολύ σημαντικές προτάσεις που θα επηρεάσουν την ζωή μου. Πράγματα που δεν μπορώ να τα πω πουθενά γιατί ίσως να με επηρεάσουν με τις απόψεις τους. Πρέπει να μιλήσω εγώ με εμένα και να αποφασίσω μα ξέρεις τι γίνεται; Οι ερωτήσεις τύπου “ναι ή όχι” ίσως φαινομενικά να θέλουν μια απλή απάντηση, όμως είναι πιο πολύπλοκες από όσο δείχνουν οι απαντήσεις που ζητούν.
Ρίχνω κλεφτές ματιές αυτό το βράδυ σε αναμνήσεις, σε όνειρα, σε όλα όσα αποζητώ και ξέρω πως θα αποκτήσω γιατί τα θέλω πολύ και τίποτα δεν θα με σταματήσει απ’ το να γίνουν δικά μου! Η νύχτα κυλά και ο χρόνος προχωρά στα μονοπάτια της κάτω απ’ το φεγγαρόφωτο. Μην λες πολλά και λόγια μεγάλα. Σςςς η ζωή έχει μια περίεργη ηχώ και έναν περίεργο τρόπο να θυμάται. Απλά ζήσε… για να θυμάσαι και εσύ, για να έχεις να θυμάσαι…
Είναι βλέπεις κάποιες νύχτες που η σιωπή πληγώνει και η ερημιά εκτοξεύει απειλές που σε φοβίζουν. Είναι κάποιες νύχτες που οι σκέψεις σου ζωντανεύουν και σου χτυπούν τα λάθη σου, ένα – ένα με την σειρά και εσύ απλά τις ακούς και σκύβεις το κεφάλι. Μα χαμογέλα, διώξε το βάρος που νιώθεις στο στήθος σου, αυτή η νύχτα θα περάσει και θα έρθει μια μέρα πιο όμορφη που τίποτα από αυτά δεν θα έχει σημασία. Και μην φοβάσαι… κάπου, ίσως και δίπλα σου υπάρχει κάποιος που σε αγαπά!
Αν τον βρεις σεβάσου και αγάπα τα όνειρα του. Είναι σπάνιο για μια εποχή που ακόμα και οι σκέψεις αναγνωρίζουν την φτώχεια και οι αξίες το τι σημαίνει ξεπεσμός.
Βασικά όλων τα όνειρα να σέβεσαι. Του συντρόφου, της φίλης σου, του κόσμου όλου. Και πάντα στα όνειρα του κόσμου να βάζεις και τα δικά σου. Να τα ενθαρρύνεις και να τα προσέχεις όπως μπορείς και όσο μπορείς.
Γιατί…
Γιατί κανένα χαλί δεν φτιάχτηκε ποτέ από όνειρα. Μην πατάς λοιπόν επάνω τους, γιατί τα όνειρα έχουν μια ιδιομορφία. Παίρνουν ένα δευτερόλεπτο να γεννηθούν στο μυαλό, ένα λεπτό να ξεσπάσουν στα ματιά και μια ζωή να ξεχαστούν στην ψυχή!
Όσο για σένα αν θες με ακούς. Φτάσε μέχρι το φεγγάρι για να κυνηγήσεις τα όνειρα σου και ακόμα και αυτό δεν είναι αρκετά μακριά… Άκου το τραγούδι της Νύχτας και αποκοιμήσου.
Καληνύχτα κόσμε!
10/10/2012
♔DƦάɱα QuƎeи♔
To άρθρo αυτό είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog  “Οι Κρυφές μου Σκέψεις” . Απαγορεύεται η αντιγραφή, η δημοσίευση, η αναπαραγωγή ή η μετάδοση του, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής. Copyright  Οι Κρυφές μου Σκέψεις® All rights reserved.
Πηγή εικόνων: Οι  εικόνες είναι από το desktopnexus.com

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Όταν η Αγάπη παίρνει σχήμα…

Όταν η Αγάπη παίρνει σχήμα…


Ξέρω πως δεν έφυγες. Έφυγε το σώμα που νοσούσε και τόσο πόναγε. Η ψυχή σου είναι πάντα εδώ, μέσα σε κάθε έναν από εμάς που τόσο αγάπησες και τόσο σε αγαπήσαμε. Τώρα δεν πονάς πιά, και αυτό μού δίνει τόση χαρά, να ξέρω πως τελείωσε το μαρτύριο. Ξέρω πως τώρα θα μας προσέχεις όλους όπως θα ήθελες, ελεύθερη & δυνατή. Όλοι μας είμαστε περήφανοι γι’αυτό που είμαστε, γιατί συνετέλεσες κι εσύ σε αυτό. Θα κάνω όμορφες σκέψεις για σένα, αφού σε νιώθω, μέσα μου και τριγύρω μου, σαν ένα ελαφρύ αεράκι, σαν ένα χάδι, σαν τις σταγόνες της βροχής, απαλές και δροσερές. Η Αγάπη πήρε σχήμα. Έγινε εσύ. Σ’ ευχαριστώ για όλα. Σ’ ευχαριστώ γιατί μού χάρισες το σημαντικότερο δώρο απ’όλα. Να αγαπάω χωρίς εγωϊσμό. Να πιστεύω. Να συγχωρώ. Να μαλακώσω. Πολλά δώρα, όχι ένα. Είσαι ο μόνος άνθρωπος που με καταλάβαινε, και ξέρω πως θα συνεχίσεις να το κάνεις, αφού όλο εδώ τριγύρω θα είσαι, όπως όλοι μας. Καλή μας νύχτα, αύριο ξημερώνει μία νέα μέρα, μαζί σου. Μόνο το σώμα απουσιάζει, αλλά δεν είναι πιά σημαντικό. Κι αυτό εσύ μας το έμαθες. Σήμερα.
~ από erotas στο Οκτωβρίου 15, 2009.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Διάλεξε....

Διάλεξε....



Η ελευθερία επιλογής 
ειναι μια  πρόγευση
θανάτου αλλά εσυ ....



Ότι κι αν διαλέξεις..να νιώθεις πως
οι ευθείες δεν λυγίζουν 
τα μονοπάτια δεν προδίδουν 
οι ανηφόρες  οδηγούν σε κορυφές
με θέα που κόβει την ανάσα
οι σιωπές σε φιλικές ξαστεριές
και η επίγνωση  σε ελευθερία.

Το νερό δεν στερεύει
Η φλόγα δεν σβήνει
Το λουλούδι δεν μαραινεται
η εμπνευση δεν χάνεται

όταν η επιθυμία της καρδιάς
αντιστοιχεί 
στο  βαθύ θέλω της ψυχής σου.






Ναι μεν αλλά....

Ναι μεν αλλά....




 Oι δίκαιοι δεν κρύβονται
και δεν φοβούνται να εκφραστούν
ακριβώς επειδή
έχουν γνωρίσει 
 μέσα στην αγκαλιά 
της μοναχικότητας 
την ανθρώπινη μοίρα 
μπορούν να αποδεχτούν 
τα δυσκολότερα εμπόδια 
ώς πρόκληση ζωής.




Μέσα στην τρυφερότητα 
της  ήρεμης σιωπής 
αναγνωρίζεις 
τα δικαιώματα  μα 
και τα θέλω  της ψυχής σου.





Ναι μεν αλλά ...
οσο ζουμε 
ανακαλυπτουμε 
τον εαυτο μας
παντα μεσα 
απ'τις στιγμές
που μοιραζόμαστε
απο καρδιάς.